top of page

KİLİTLEME ETİKETLEME YAZILIMI (KEY)

KEY, Amazon Web Servisleri (AWS) ile bulut ortamında çalışmaktadır. Akıllı telefon, tablet ve Android tabanlı el terminallerine kurulabilmektedir. İlave olarak KEY Web sayfası üzerinden laptop ve bilgisayarlardan da kullanılabilmektedir.

KEY, bilgi sistemleri alt yapınızda herhangi bir kurulum gerektirmiyor. Bunun anlamı; Windows Server lisansı, SQL Server lisansı, Antivirüs lisansı gibi maliyetler ile karşılaşmıyorsunuz.

KEY içinde temel olarak 7 modül var.

  1. İzolasyon noktaları modülü: Fabrikanızdaki tüm pano, makine tanımlarının yapılabildiği ve bu izolasyon noktaları için karekod barkod oluşturulabildiği modül. Bu modül altında ilgili izolasyon noktasına takılabilecek ekipanların ilişkisi kurulur. Bu sayede izolasyon noktasına yanlış ekipman takma hatasının önüne geçilir.

    Bakımı yapacak personel izolasyon noktasına gittiğinde sadece kullanabileceği uygun ekipmanları görebilir ve doğru ekipmanı takabilir.

    Yine bu modül altında izolasyon noktalarının koordinatları kayıt edilir. Büyük tesislerde harita (Google map, Yandex vb...) üzerinde tüm izolasyon noktaları gösterilebilir. Hangi izolasyon noktasında ekipman takılı, hangisinde takılı değil kuş bakışı olarak görülebilir.
     

  2. Ekipmanlar modülü: İzolasyon noktalarını emniyete almak için kullanılan ekipmanların fotoğrafları ile birlikte kayıt edildiği modül. Yine bu modülde kayıtlı ekipmanlar için resimli ve videolu kullanım örnekleri yer alacaktır.
     

  3. Uygulama modülü: Ekipmanı, izolasyon noktasına takma ve çıkarma aşamasında kullanılan modüldür. 
    a)    Bakım personeli izoalasyon noktasına gider, karekod barkodu okutur,
    b)    O izolasyon noktasına takabileceği ekipmanların listesi önüne gelir, kullanacağı ekipmanı listeden seçer,
    c)    Bakımın başlayacağı tarih ve saati seçer,
    d)    Bakımın biteceği –tahmini- tarih ve saati seçer,
    e)    Bakımı yapacak kişi bilgisi hali hazırdaki kullanıcıdan alınır,
    f)     Ve “Uygula” butonuna basar. Bu aşamadan sonra seçilen ekipman o izolasyon noktasına bağlanır.

    Bakımın biteceği –tahmini- tarih ve saat geldiğinde ekipman izolasyon noktasından hala çıkarılmamışsa belirlenen kişilere (Bakım yöneticisi, İSG yöneticisi) push up bildirimi, SMS, e-posta gönderilir. Bunun sebebi;
    a)    Bakım personeli tahmini bakım süresini düşünmeden vermiştir, uyarılması gerekir.
    b)    Bakım personeli bakımı yapmıştır ama ekipmanı sökmeyi unutmuştur, hatırlatılması gerekir.
    c)    Bakım personeli parça bekliyordur, tahmini bakım bitiş süresini güncellemesi gerekir.
    d)    Öngörülemeyen sebepler yüzünden bakım uzamıştır, yine tahmini bakım bitiş süresini güncellemesi gerekir.

    Bakım bittikten sonra ekipman çıkarılır, yazılımımız üzerinden ilgili kayda gidilir ve “Sonlandır” butonuna basılır. Bu işlemden sonra ekipman boşa çıkar ve izolasyon noktasına enerji verilebilir.

    Uygulamamız hali hazırda var olan ERP uygulamanız ile entegre olabilir. ERP uygulamanızda açılan bakım kaydını kapatmak istediğinizde önce KEY uygulamamıza bakar “Sonlandır” butonuna basılmış mı diye kontrol eder. Eğer basılmamış ise ERP uygulamanızda “EKED ekipmanı çıkarılmadığı için bakım kaydını kapatamazsınız !” uyarı mesajı görünür. Bu sayede sistem ile gerçek hayat arasındaki tutarlılık sağlanır.
     

  4. Oryantasyon modülü: İşe yeni başlayan personele kilitleme etiketleme ekipmanları ile ilgili kısa bir oryantasyon buradan verilebilir.
     

  5. Eğitim modülü: Kilitleme etiketleme süreci ile ilgili prosedür ve talimatları içeren doküman ve videolar buradan izlenebilir.
     

  6. Prosedür ve talimat modülü: Şirketiniz içinde uygulayacağınız kilitleme etiketleme prosedür ve talimatları buradan yönetebilirsiniz.
     

  7. Raporlama modülü: ,
    a)    Tüm izolasyon noktalarının bir dashboard ile kuşbakışı görünümü.
    b)    Seçilen izolasyon noktasının tarihçesi; Kaç defa kapatılmış, hangi ekipmanlar takılmış, kim tarafından takılmış vb...
    c)    Bakım personelinin performans raporları.

bottom of page